Castricumse dichter Daatje in de prijzen

okt 21 2022

Nieuwsblad van Castricum – week 42

De Castricumse dichter Daatje heeft met haar gedicht ‘Wikkel mij in servetjes’ de tweede prijs gewonnen. Maandag 17 oktober maakte de jury van de ‘Rob de Vos-prijs 2022’ de drie prijswinnaars bekend.

‘Ik ben heel erg blij.’ Dichter Daatje (Aleid Bos) klinkt nog wat ongelovig, maar haar ogen stralen. Ruim een week geleden bleek ze een van de tien genomineerden uit ruim tweehonderd inzendingen. Dat was al een grote verrassing.

Met een grote glimlach: ‘In september stond ik hier in Castricum op het Smaakmakers Festival met een aantal eigen gedichten. Dat vond ik leuk om te doen én heel spannend. Meestal ben ik er zelf niet bij als iemand een gedicht van mij leest. Ik hoopte dat mensen een paar mooie zinnen zouden vangen om mee naar huis te nemen.’ Dat lukte, want ze kreeg veel enthousiaste reacties en ze besloot mee te doen aan de gedichtenwedstrijd.

‘Dit is de eerste keer dat ik een gedicht instuur voor een landelijke wedstrijd. Het mooie van deze wedstrijd is dat alle inzenders een juryrapport krijgen. Dat vind ik ongelooflijk sympathiek. En ik was nieuwsgierig naar wat de jury zou opmerken en wat ik daarvan kan leren.’

De Rob de Vos-prijs wordt uitgeloofd door Meander. Meander magazine is een podium voor (nog) niet bekende dichters. Aleid Bos is tekstschrijver/redacteur van beroep. Ze herschrijft beleidsrapporten en juridische brieven in toegankelijke tekst. Daarnaast schrijft en publiceert ze gedichten onder de naam Daatje. Haar derde bundel Misschien brengen de scherven nog geluk verscheen in 2020 bij Leporello Uitgevers. Lachend: ‘Nou, laat dan nu dat “misschien” maar even weg!’

Daatjes gedicht en de gedichten van de andere prijswinnaars staan op: https://meandermagazine.nl/2022/10/rob-de-vos-prijs-2022-2/

 

 

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Voeg hieronder een reactie toe.

Geef een reactie

expertise in juridische taal